Săptămâna fructelor și legumelor donate 2017

Voluntariatul dezvoltă la elevi responsabilitatea, implicarea și calitățile personale în care respectul, sensibilitatea și empatia sunt valori esențiale pentru raportarea la sine și la ceilalți.

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Astfel inimoșii elevi ai Școlii Gimnaziale nr.2 Codlea, mobilizați de către învățătorii și diriginții claselor au strâns săptămâna aceasta fructe și legume, pe care apoi le-au sortat și ambalat alături de personalul școlii în cutii și punguțe.

De comun acord, s-au hotărât ca acestea să fie donate Fundației Rafael din mun. Codlea, fundație care îngrijește persoane cu dizabilităţi din Codlea şi din împrejurimi.

Beneficiarii acestei donații ne-au primit cu căldură, îmbrățișându-i pe copii și mulțumindu-le din suflet. Copiii noștri au rămas profund impresionați de activitățile pe care aceste persoane mai puțin norocoase le fac în cadrul fundației și au promis că de câte ori vor avea ocazia vor mai veni și vor mai dona alimente și lucruri folositoare acestora.

Multumiri pe această cale elevilor claselor : preg.A, preg.B, IA, IIA, IIB, IIIB, IVA, IVB, IVC, VA, VB, VC, VIA, VIB, VIC, VIIB, VIIIA și VIIIB.